CASTELLS, CULTURA POPULAR
1 meneos
2 clics

La Colla Vella dels Xiquets de Valls hace la mejor actuación de la historia

3 de 10 amb folre i manilles, 4 de 10 amb folre i 4 de 9 sense folre, todos descargados, hacen de esta actuación la mejor de toda la historia.
6 meneos
7 clics

Els Minyons de Terrassa fan Barcelona de 10!

Aquest diumenge la Plaça de Sant Jaume ha viscut una diada històrica amb motiu de la diada de colles convidades i és que els Minyons de Terrassa han assolit la millor actuació mai vista a Barcelona amb el primer castell de 10 que es veu a la capital. Els Castellers de Barcelona han assolit el seu èxit particular completant l’anomenada tripleta vilafranquina, i en canvi la Colla Joves Xiquets de Valls ha ensopegat a una setmana del concurs amb resultat desigual en els intents de castells de gamma extra.
1 meneos
2 clics

La Joves, a un pas de coronar el 3de10fm

Per dos segons! Aquest ha estat el temps que ha separat a la Colla Joves Xiquets de Valls de tocar la glòria i coronar el 3de10. Aquest s’ha erigit damunt un folre i unes manilles molt correctes, amb una execució nerviosa però amb un tronc convençut de les seves possibilitats. Tantes, que malgrat haver de defensar un castell encara per descobrir, han aconseguit col·locar l’aixecador i s’ha quedat només a tres passes de carregar. Una autèntica llàstima.
2 meneos
4 clics

La Sagrada Família viu una diada històrica

Els Castellers de la Sagrada Família descarreguen per primera vegada el carro gros i completen la millor actuació de la seva història Els de verd han donat el tret de sortida a la seva actuació descarregant el dos de set, castell que han aconseguit fer seu i que descarreguen per tercera vegada a la seva plaça i per sisena en tota la temporada. Tot i algun tremolí, la torre s'ha descarregat sense cap problema, amb la consciència que els dos primers castells determinarien el futur de la diada.
1 meneos
 

Els Castellers de la Sagrada Família es deuen els vuit pisos [CAT]

Els Castellers de la Sagrada Família celebren diumenge el seu tretzè aniversari i el volen commemorar de la millor manera possible, recuperant el carro gros. Aquesta vegada, però, l'objectiu és clar: descarregar per primera vegada a la seva història el quatre de vuit, castell que fins el moment només han aconseguit carregar en dues ocasions. Relacionat: www.naciodigital.cat/delcamp/diaricasteller/noticia/4652/sagrada/famil
1 meneos
 

Els Minyons de Terrassa descarreguen el 3de10fm [CAT]

El parc de Sant Jordi veu el segon 3de10fm que descarreguen els malves enguany. Els Minyons de Terrassa han descarregat aquest migdia el 3 de 10 amb folre i manilles a la diada de la Nova Atenes, a Terrassa. Els de la camisa malva l'han completat després d'un intent desmuntat. Aquí el vídeo: www.naciodigital.cat/delcamp/diaricasteller/noticia/4615/video/3de10fm
1 meneos
 

Los Micacos de Badalona se quedan sin plaza por un acto del PP [CAT]

La diada amarilla cambia de ubicación aunque el míting de los populares es al día siguiente de la actuación. Los Castellers de Badalona se verán obligados a cambiar la ubicación de la fiesta Amarilla, que se tenía que realizar el próximo sábado 19 de septiembre a las seis de la tarde en la plaza Trafalgar. Desde hace tres meses, la colla castellera de la ciudad tenía reservada la plaza Trafalgar de Badalona, en el barrio de Llefià, para celebrar esta jornada castellera y un posterior concierto. Una jornada organizada, además, con todas las entidades integrantes de la Comisión de Cultura
2 meneos
13 clics

Neixen els Koales de Melbourne, la primera colla castellera a Austràlia

Tot just aquest diumenge, una nova colla castellera feia acte de presència a les xarxes socials: els Koales de Melbourne, a Austràlia.De la mà del Casal Català de Victòria, diverses persones s'han organitzat per crear una agrupació castellera en aquesta ciutat.
2 meneos
3 clics

18 de les 30 colles sumen més punts que el 2012

El del 2014 ha estat en global el millors Concurs de la història. Els castells assolits i el nivell general de totes les colles, tant diumenge com dissabte, ho avala. Cal analitzar com ha anat en clau de competició (posicions i punts). Divuit colles han millorat la seva puntuació respecte l’edició del 2012; nou han baixat i una n’ha obtingut els mateixos punts. Per a fer el càlcul, hem utilitzat la taula actual per comparar les dues edicions. Dues colles han debutat i queden fora de comparació.
2 meneos
4 clics

Mas passa pel Concurs de Castells sense rebre cap xiulada

Amb la consulta sobiranista del 9 de novembre a tocar el president de la Generalitat de Catalunya ha sigut rebut amb una important ovació i aplaudiments per part de la majoria del públic i dels castellers. En alguns racons de la plaça s'han sentit xiulets però ha sigut un sentiment minoritari. La megafonia de la Tarraco Arena Plaça no ha presentat l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que sí que hagués estat xiulat per castellers i públic
2 meneos
1 clics

La Jove de Tarragona fa seu el sostre dels castells

La Jove de Tarragona ha signat aquest diumenge la millor actuació de la seva història. Però no només això. Els liles han fet seu el sostre dels castells, han assolit el repte principal que s'havien plantejat i han sumat un nou cromo a la seva col·lecció de gammes extra. Avui, la Jove ha demostrat que no només sap fer el 5 de 9 amb folre, sinó que s'ha posat el mono de treball en la quarta ronda, quan la disputa entre la Vella i els Verds semblava que tapava tot el que pogués passar a la TAP. La Jove de Tarragona ha alçat el seu primer intent de 3 de 10 amb folre i manilles.
1 meneos
1 clics

Un concurs ple d'emocions i de grans apostes acaba amb el lideratge dels Castellers de Vilafranca

Un total de 41 colles han participat en tres jornades de l'esdeveniment. Des de castells de sis fins a castells de la gamma superior han tingut cabuda en aquestes jornades de l'espectacle casteller més gran del món Els Castellers de Vilafranca es proclamen líders del Concurs Finalment els Castellers de Vilafranca s’han fet amb la primera posició del Concurs
3 meneos
3 clics

Els Verds guanyen el XXV Concurs, un dels més disputats

Els Castellers de Vilafranca sumen el seu desè Concurs de Castells, el setè que guanyen de manera consecutiva. Aquest cop, però, els vilafranquins ho han tingut més complicat que en les darreres edicions: la seva distància amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat de tan sols 55 punts. Els de la camisa rosada han completat la millor actuació de la seva història i marxen amb un paper excepcional.
3 meneos
21 clics

Repaso a las intenciones de las collas del sábado [CAT]

Hasta 18 collas actuarán el próximo sábado 4 de octubre en la Tarraco Arena Plaza en la segunda edición de este formato del Concurso de Castells. ¿Cómo llegan y qué castillos se podrían plantear? Repasamos colla a colla las intenciones de cada una por orden de clasificación en el anterior certamen.
2 meneos
6 clics

Picapolls de la Gavarresa: una colla desconocida que ya hacen castillos de 6 [CAT]

Nacidos esta pasada primavera, los Picapolls de la Gavarresa habían pasado del todo inadvertidos por el foco mediático de los castillos hasta ayer,sábado, en el que la colla castellera en cuestión logró descargar su primer castillo de seis pisos, el 4 de 6. De entrada, llama la atención su nombre. Se explican, sin embargo, en su blog, en el que argumentan que intentan abarcar todos los pueblos del Valle de la Gavarresa (con localización en la comarca del Bages y de donde proviene la variedad de uva Picapoll)...
2 meneos
6 clics

Primer Concurso de Castells de Tarragona de la historia [CAT]

El 2 de octubre de 1932 Tarragona acogió e su plaza de toros el primer Concurso de Castells de la historia tal y como la entendemos hoy en día. Participaron las das collas de Tarragona (Colla Vella dels Xiquets de Tarragona y Colla Nova dels Xiquets de Tarragona) y las dos de Valls (Colla Nova dels Xiquets de Valls y Colla Vella dels Xiquets de Valls), mientras que las tres agrupaciones del Vendrell (Mirons, Caneles y Nens), no fueron por motivos políticos. Sin embargo, Barcelona ya había visto con concurso entre las dos agrupaciones de Valls.
2 meneos
7 clics

Lugares curiosos donde se han hecho pilares

Algunos lugares extraños donde collas como Xiquets del Serrallo, Minyons de Terrassa, Castellers del Poble Sec o Nois de la Torre por ejemplo, han realizado un pilar.
3 meneos
6 clics

Diada a Sagrada Família

Els Minyons de Terrassa han protagonitzat la millor diada castellera de la festa major de la Sagrada Família en descarregar el cinc de vuit i el dos folrat. Els Xics de Granollers han estrenat el quatre de vuit i els Castellers de la Sagrada Família el tres aixecat per sota i el cinc de set. Els Castellers de la Sagrada Família han anunciat que acabaven de fer l’aleta número 1.000 de la seva història.
2 meneos
7 clics

La Colla Jove Xiquets de Tarragona torna a la diada de Sant Fèlix i els Minyons en queden fora

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca acaben d'anunciar el cartell de colles que protagonitzaran la diada de Sant Fèlix. La Colla Jove Xiquets de Tarragona torna a la Plaça més castellera, dos anys després, en detriment dels Minyons de Terrassa. Aquesta és la principal novetat respecte l'edició del 2013.
1 meneos
3 clics

Reportaje sobre castells  

Reportaje audivisual de Comando Actualidad sobre los castells, en Valls (cuna castellera).
1 meneos
 

Andorra tendrá colla castellera [CAT]  

El valenciano Jordi Mañas, el catalán Juli Peña y la andorrana Anna Font son algunos de los impulsores de un proyecto ambicioso: crear una colla castellera en Andorra. Se trata de una iniciativa que necesita contar con cerca de un centenar de personas para poder hacer viable erigir estas construcciones que han sido declaradas patrimonio de la humanidad por la Unesco.

menéame